dissabte, 20 de febrer de 2016

L’Institut Doctor Puigvert estrena aquest curs una aula de suport personalitzada amb cinc alumnes


Cinc alumnes de l'Institut Doctor Puigvert compaginen les classes a l'aula ordinària amb les sessions en una aula de suport personalitzada per facilitar la inclusió a l'escola d'alumnes amb dificultats d'aprenentatge. Es tracta de la primera Unitat de Suport a l'Educació Especial (USEE) que funciona en un institut públic de Sant Andreu.
----------
L’equip pedagògic de la USEE està format per dues psicopedagogues, una educadora especial i un vetllador. Actualment acull cinc alumnes de perfils molt variats, que aviat es podrien convertir en set. Tots ells tenen un nivell d’aprenentatge per sota del que els tocaria per edat evolutiva, però gràcies a la unitat de suport poden seguir correctament el ritme de l’aula ordinària.
Els alumnes assisteixen 15 hores setmanals a la USEE, que pot acollir fins a 10 o 11 alumnes, i 15 més a l’aula ordinària. Aquest curs el centre aplica el servei a primer d’ESO però l’objectiu és ampliar-lo a la resta de cursos a mesura que els alumnes vagin creixent.
A l’aula es treballen les assignatures de llengua i matemàtiques, i també es dediquen unes hores a fer treballs manuals, tallers de cuina i a l’hort. L’objectiu és reforçar els coneixements que aprenen a l’aula ordinària i millorar-ne les habilitats manipulatives. Aquesta unitat de suport en l’aprenentatge ofereix als estudiants un entorn tranquil, amb pocs alumnes i amb una atenció personalitzada, similar al ritme que s’aplica en una escola de primària.
---------- 
Font: BTV Notícies
Actualitzat el 17.02.2016 a les 21:55 Ester Magdaleno / Laura Siles


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada